Flat Preloader Icon

SPAD

Sinds eind oktober 2020 is CASMMU begonnen met een SPAD (psychiatrische thuisdienst).

De missie van de SPAD die CASMMU aanbiedt omvat het volgende:

  1. bewustwording, coaching en/of begeleiding van eerste- en tweedelijnsdiensten, van professionals in de sector van thuishulp en thuiszorg, van hulp- en zorginstellingen die dagopvang of -verzorging bieden aan personen met een psychische aandoening, van OCMW’s, lokale politiediensten, …
  2. de begeleiding van personen met een psychische aandoening bij hen thuis: het gaat om het coördineren van het zorgnetwerk van de persoon met een psychische aandoening en het aanbieden van een regelmatige opvolging.
  3. een schakelfunctie met het oog op begeleiding bij het vertrek van bewoners die bijvoorbeeld in een beschutte woning hebben verbleven en die klaar lijken om zelfstandig te leven in een niet-institutionele omgeving.
  4. ondersteuning voor gezondheidsprofessionals die zwaar getroffen zijn door de gezondheidscrisis als gevolg van ziekte en overlijden van een aantal bewoners die zij verzorgen en van de extra werkbelasting die de crisis met zich meebrengt, die kan leiden tot burn-outsituaties bij gebrek aan specifieke ondersteuning.

Er moet worden opgemerkt dat de fysieke mobiliteit van het SPAD-team een prioriteit is: het personeel komt tegemoet aan professionals en gebruikers.

Contactgegevens:

info@spadcaligo.be
0496/26.55.60

Affiche PZT CALIGO MR

Affiche PZT CALIGO PSY

Brochure SPAD CALIGO

à voir également

ADRESSE DU SIÈGE SOCIAL

Maarschalk Fochlaan 6
1030 Schaarbeek

info@casmmu.be


NOUS CONTACTER

Merci pour votre message