Flat Preloader Icon

SPAD

Sinds eind oktober 2020 is CASMMU begonnen met een SPAD (psychiatrische thuisdienst).

De missie van de SPAD CALIGO van CASMMU is :

  1. Sensibilisering, coaching en/of toezicht van diensten in de eerste en tweede lijn, en de ondersteuning aan gezondheidsprofessionals uit de hulpsector en thuiszorg, hulpinstellingen en zorginstellingen die dagelijks mensen die aan een mentale ziekte lijden onderbrengen of onthalen, OCMW’s, politiediensten in nabijheid…
  2. Ondersteuning van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen thuis: hierbij gaat het er om het zorgnetwerk van de persoon met geestelijke gezondheidsproblemen te coördineren en regelmatige opvolging te bieden.
  3. Een aflossingsfunctie die gericht is op het ondersteunen van het ontslag van bewoners die bijvoorbeeld in een beschutte woning hebben verbleven en die klaar lijken om zelfstandig te gaan wonen, buiten een institutionele omgeving.
  4. De SPAD Caligo heeft een “seniorenmissie”: psychosociale ondersteuning bieden aan ouderen die thuis of in een rusthuis wonen. Er wordt ook ondersteuning geboden aan teams die in zorg- en woonvoorzieningen voor ouderen werken.
    Merk op dat Caligo de enige Spad is die deze “seniorenmissie” aanbiedt, die dan ook in het hele Brusselse Gewest wordt verzekerd.

Merk ook op dat de fysieke mobiliteit van het SPAD-team een prioriteit is: het personeel komt tegemoet aan beroepsbeoefenaars en gebruikers.

Contactgegevens:

info@spadcaligo.be
0496/26.55.60

Affiche PZT CALIGO MR

Affiche PZT CALIGO PSY

Brochure SPAD CALIGO

à voir également

ADRESSE DU SIÈGE SOCIAL

Maarschalk Fochlaan 6
1030 Schaarbeek

info@casmmu.be


NOUS CONTACTER

Merci pour votre message