Flat Preloader Icon

Geschiedenis

In 1988 huldigde het Centre Hospitalier Jean Titeca (CHJT) een van de eerste beschutte woningen van Brussel in (IBW) door het creëren van een dienst buiten het ziekenhuis die op de eerste plaats een twaalftal patiënten opvangt, verspreid over twee locaties in Schaarbeek, één direct naast het CHJT, en het andere op initiatief van het Centre de Santé Mentale ANAIS naast het gemeentehuis.

De vzw CASMMU Centre d’Aide pour la Santé Mentale en Milieu Urbain (Hulpcentrum Geestelijke Gezondheid in de Stad) is het resultaat van een samenwerking van het CHJT en het CSM ANAIS. De samenwerking heeft zich geleidelijk ontwikkeld, te beginnen met 12 bedden en met op heden 118 plaatsen, waarvan 14 zijn voorbehouden voor adolescenten met psychische problemen en 24 voor patiënten met het statuut van internering.

In 2007 wordt een sectie voor adolescenten “CASMMU ADOS” opgezet in de buurt van het CHJT, en hierdoor aangemoedigd, om het aanbod van Karibu (dienst voor jeugddelinquenten met psychische aandoeningen) aan te vullen.

De IBW CASMMU, het Centre Hospitalier Jean Titeca (CHJT), de PVT’s (psychiatrische verzorgingstehuizen), vormen een geheel van zorg dat beantwoordt aan de verschillende behoeften van geestelijke gezondheid, overeenkomstig het klinisch verloop, alsook aan de vijf functies die zijn ontwikkeld in het kader van de nationale hervorming van de geestelijke gezondheidszorg.

 

à voir également

ADRESSE DU SIÈGE SOCIAL

Maarschalk Fochlaan 6
1030 Schaarbeek

info@casmmu.be


NOUS CONTACTER

Merci pour votre message